Tagtik

Heerlijk zomerweer blijft duren

Dinsdagochtend komen er in het uiterste westen tijdelijk lokale lage wolken voor, elders is het overwegend zonnig met slechts hier en daar kans op lage wolken. In de namiddag ontstaan er vooral in Hoog-België stapelwolken en een paar lokale buien, eventueel met een donderslag, zijn daar niet helemaal uitgesloten. In de andere streken zijn de opklaringen ook in de namiddag nog meestal breed. De maxima klimmen in de Kuststreek niet hoger dan 16 graden en schommelen tussen 20 en 26 graden elders. De wind waait meestal matig, aan zee soms vrij krachtig, uit noordnoordoost tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond zijn de opklaringen breed met lokaal meer wolkenvelden. Ook vannacht blijft het vaak lichtbewolkt, maar geleidelijk verwachten we meer hoge en middelhoge wolken vanuit het oosten en het noordoosten. De minima liggen tussen 11 en 14 graden bij een zwakke tot meestal matige noordoostenwind.

Woensdag is het eerst vrij zonnig, al zijn er ook hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er meer wolkenvelden die vooral over het zuidoosten enkele plaatselijke (onweers)buien kunnen veroorzaken. We halen maxima van 17 graden aan zee tot 24 of 25 graden in het centrum. De wind waait matig uit noordoost. Aan zee wordt hij vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdag wordt het warmer, maar er is kans op enkele buien, eventueel met onweer. De buienkans is het grootst over het zuidoosten. Aan zee klimt het kwik niet hoger dan 17 graden, in het binnenland kan 26 of lokaal 27 graden genoteerd worden. De noordoostenwind waait matig en wordt vrij krachtig uit noordnoordoost aan zee.

Vrijdag wordt het zonnig en warm. Er ontstaan wel wat stapelwolken, maar het zou overwegend droog blijven. De maxima liggen in het binnenland tussen 25 en 29 graden of hier en daar mogelijk iets hoger. Er waait een meestal matige wind uit oost tot noordoost. Aan de kust wordt het niet warmer dan 20 graden onder invloed van een vrij krachtige noordnoordoostenwind.

Zaterdag wordt het warm tot zeer warm met in het binnenland lokale maxima tot 30 graden. Het is vrij zonnig, maar in de namiddag ontstaan er meer wolken en dan vergroot de kans op enkele (onweers)buien. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Zondag en maandag is het onstabieler en wisselend tot soms zwaarbewolkt. Er is kans op (onweers)buien. Met maxima van 25 tot 30 graden blijft het warm tot zeer warm.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren