Tagtik

Gynaecologe die kanker niet zag veroordeeld voor onopzettelijke doding

Een gynaecologe uit Aalst had baarmoederhalskanker bij de 38-jarige Leen tijdig moeten vaststellen. Dan had de moeder van twee nog geleefd. Dat is het oordeel van de Dendermondse rechtbank.

In december 2013 stierf Leen D. aan baarmoederhalskanker. Voordien had ze jarenlang pijn in de onderbuik en onderrug en had geregeld bloedverlies. Haar gynaecologe zei echter dat ze geduld moest uitoefenen en dat haar lichaam tijd nodig had om gewoon te worden aan het spiraaltje. Na het verwijderen van dat spiraaltje bleef Leen echter pijn hebben, schrijft Het Nieuwsblad. Ze ging in november 2012 uiteindelijk voor een second opinion naar een andere arts en die stelde vast op een MRI-scan dat ze een tumor van zes centimeter had. De moeder van twee stierf op 3 december 2013. 

De gynaecologe werd deze week door de rechtbank schuldig bevonden aan onopzettelijke doding. "Door haar nalatig handelen zijn acht belangrijke maanden verloren gegaan", klinkt het. Ze handelde vanuit een tunnelvisie waardoor ze niet de vereiste onderzoeken deed of liet uitvoeren, klonk het.

(Skwadra by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren