Tagtik

Geboren op 26 mei: Lenny Kravitz, muzikant en zakenman

Muziek, design, film en zelfs wodka: hij heeft het allemaal gedaan. Lenny Kravitz werd in 1964 in New York geboren en bereikt nu een belangrijke mijlpaal: zijn zestigste verjaardag!

Lenny Kravitz heeft altijd veel zorg besteed aan zijn uiterlijk, van zijn dreadlocks tot zijn ronde zonnebril. De laatste jaren praat hij ook graag over zijn levensfilosofie, van cardio-oefeningen in de ochtend tot veganistisch eten. PETA heeft hem zelfs toegevoegd aan de lijst van *Most Beautiful Vegan Celebrities* in 2022! En dit jaar werd hij opgenomen in de prestigieuze Rock'n Roll Hall Of Fame, een onmiskenbare onderscheiding voor muzikanten van internationaal formaat...

Hij wordt soms vergeleken met Jimi Hendrix, en zijn muziek put inderdaad uit een breed scala aan invloeden: psychedelische rock, hardrock, funk en rhythm 'n blues. En altijd met die indringende gitaar, die hij soms graag martelt in lange solo's. Sinds 1989 heeft hij elf albums uitgebracht, waarvan 'Let Love Rule' (1989), 'Mama Said' (1991), 'Are You Gonna Go My Way' (1993) en 'Is It Time For A Love Revolution' (2008) de interessantste zijn.

Aangekondigd door de titels 'Human' en 'Paralyzed', is zijn twaalfde opus, getiteld 'Blue Electric Light', zojuist uitgebracht aan de vooravond van zijn verjaardag.

Lenny Kravitz heeft nog andere interesses naast muziek. Hij werkt samen met het Duitse cameramerk Leica. In 2003 richtte hij ook Kravitz Design Inc op om zijn ideeën te verkopen aan de hotelindustrie en aan architectuurprojecten. In 2006 werkte hij zelfs samen met het merk Absolut Vodka. Maar de komende maanden gaat hij weer op pad en neemt hij zijn pelgrimsstaf weer op voor een lange reeks concerten. Kravitz is actief op tal van gebieden, en vandaag de dag is muziek slechts een van de vele paden die hij bewandelt.
 
Enkele data van zijn Europese tour:

1 juli: Ziggo Dome - Amsterdam - Nederland
4 juli: Rock Werchter - België
5 juli: Eurockéennes - Belfort - Frankrijk
7 juli: Main Square - Arras - Frankrijk
10 juli: Esplanade du Lac - Aix-les-Bains - Frankrijk
16 juli: Place du Marché - Montreux - Zwitserland

Ook in Noorwegen, Denemarken, Italië, Duitsland, Polen, Hongarije, Griekenland, Macedonië, Roemenië, Bulgarije, Oostenrijk, Monaco en Tsjechië zijn optredens gepland.

Voor alle details: https://lennykravitz.com/tour/

(Foto: © Etienne Tordoir)

Legende: Lenny Kravitz in de kantoren van Virgin Belgium in Brussel ten tijde van de release van zijn eerste album "Let Love Rule", in oktober 1989 (© Etienne Tordoir).

Ook dit kan u interesseren