Tagtik

Dit weekend kans op sneeuw

Vrijdag trekt een zwakke neerslagzone over onze strekken. Op de Ardense hoogten liggen de temperaturen rond 0 graden en boven 400 m is er kans op wat sneeuw (0 tot plaatselijk 3 cm). Volgende nacht wordt het droger maar in de Ardennen is het opletten voor plaatselijke ijsplekken.

Vrijdag is het zwaarbewolkt met geleidelijk wat lichte neerslag. De hoeveelheid stelt weinig voor en valt vooral over het zuidoosten van het land. In de Hoge Ardennen verwachten we wat sneeuw. Elders gaat het om regen of motregen, maar enkele smeltende sneeuwvlokken zijn niet uitgesloten. Over de Noordzee komen buien tot ontwikkeling, en deze bereiken mogelijk onze Kuststreek. De maxima variëren tussen -1 graad in de Oostkantons en +4 graden over het westen van het land. De wind is matig uit het noordoosten, wat het koudegevoel versterkt. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds kans op wat lichte sneeuw of smeltende sneeuw aan het begin van de nacht, vooral dan in de Ardennen. Later verschijnen er mogelijk enkele opklaringen. De minima liggen tussen -2 graden over het oosten van het land, 0 of +1 graad in het centrum en +2 graden over het westen. De wind blijft matig waaien uit het noordoosten.

Zaterdag blijft het vrij koud en meestal droog. De nadruk ligt op het zwaarbewolkte weer, hoewel er aan het begin van de dag enkele opklaringen kunnen voorkomen. De maxima liggen tussen -1 en +4 graden gaande van het reliëf in het oosten van het land tot de Kuststreek. De matige oosten- tot noordoostenwind versterkt opnieuw het koudegevoel.

Zondag blijft het zwaarbewolkt met lage wolkenvelden die op het Ardense reliëf het zicht soms beperken. De maxima schommelen tussen -1 graad op de hoogste toppen en +3 graden in de lagergelegen gebieden. De wind waait matig en aan zee tijdelijk nog vrij krachtig uit het oosten. In de nacht naar maandag zou een neerslagzone ons land bereiken via de Franse grens met sneeuw en/of regen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren