Tagtik

Dinsdag blijft het overwegend droog

Dinsdag start koud en vriest het vrijwel overal licht. Aanvankelijk schijnt de zon maar snel neemt de hoge bewolking toe, later gevolgd door middelhoge bewolking. In het westen kan het reeds van de ochtend vrij bewolkt zijn. Lokaal kan er ook lage bewolking voorkomen. Het blijft overwegend droog al kan tegen de late namiddag een druppel vallen over het westen. De maxima klimmen naar 5 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden elders bij een matige zuidenwind. Dat meldt het KMI.

Dinsdagnacht valt er lichte regen bij tussenpozen en over het reliëf kan de neerslag tijdelijk winters zijn. Minima van 7 graden aan zee tot 1 graad in de Hoge Venen bij een matige zuidzuidwestenwind.

Morgen woensdag is het meestal zwaarbewolkt met tijdelijk wat regen, vooral in het westen en het zuiden. Tegen het eind van de middag komen er enkele opklaringen. Het wordt zachter met maxima tussen 12 en 16 graden.

Donderdag wordt het opnieuw wisselend tot zwaarbewolkt met regelmatig buien. De maxima liggen tussen 12 graden in de Ardennen en 16 graden in de Kempen. Er waait een matige tot vrij krachtige, en aan zee soms krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot ongeveer 60 km/u.

Vrijdag zorgt een lagedrukgebied in onze buurt voor veel wolken en perioden van veel regen of intense buien. Er staat vrij veel wind, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. De maxima liggen tussen 9 graden op het Ardense reliëf en 12 graden in het noorden van het land.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren