Tagtik

De temperaturen stijgen richting 30 graden komende dagen

Zondag is het opnieuw heel de dag zonnig met maxima van 18 graden aan zee en op de Hoge Venen, 23 graden op de meeste andere plaatsen en tot 24 of 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is matig uit noordoost en soms vrij krachtig aan de kust uit noordnoordoost met daar rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Zondagavond is het overal helder, maar vannacht kan er hier en daar wat nevel of wat lage bewolking ontstaan. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 tot 13 graden elders. De wind waait meestal matig uit het noorden tot het noordoosten.

Maandag blijft het zonnig met maar enkele lokale wolkjes. We halen maxima van 15 graden aan zee, rond 23 graden in het centrum tot 25 graden in het uiterste zuiden. Er waait een matige noorden- tot noordoostenwind.

Dinsdag wordt het opnieuw zonnig. In de loop van de namiddag onstaan er toch enkele stapelwolken, vooral dan in het oosten en het centrum van het land. De maxima schommelen tussen 15 graden aan zee en tussen 23 en 26 graden elders. De wind blijft matig en vrij krachtig aan zee uit noordoostelijke richtingen.

Woensdag begint de dag zonnig. In de loop van de namiddag ontstaan er stapelwolken en in de namiddag en avond is er kans op enkele lokale  (onweers)buien in de oostelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en tot 24 graden in het binnenland.

Donderdag is het opnieuw vrij zonnig met enkele wolkenvelden. Het blijft opnieuw meestal droog. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en 22 tot 26 graden in het binnenland. De wind blijft matig uit noordoostelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren