Tagtik

De Croo: "Zo snel mogelijk prijzen op Europees niveau blokkeren"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) gaat op korte termijn een Overlegcomité bijeenroepen over de stijgende energieprijzen.

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had gevraagd om de energiecrisis te bespreken op een Overlegcomité. De premier wil het hebben over de verschillende initiatieven van de regeringen. Rousseau stelt dat het belangrijk is om alle opties open te houden. “Experten zeggen dat het langer openhouden van de reactoren niet kan, maar voor ons is alles mogelijk. Wij hebben als partij maar één doel, en dat is de energiefactuur van de mensen omlaag krijgen”, aldus Rousseau. Rousseau zei dat er beter moet samengewerkt worden en dat er dringend nood is aan een Overlegcomité over de energieprijzen. “Mensen moeten de winter halen”, waarschuwde Rousseau. 

De Croo pleit ervoor om de prijzen op Europees niveau te blokkeren. “De komende weken werk ik samen met andere Europese landen om dat zo snel mogelijk door te voeren”, zegt de premier aan VTM NIEUWS. Daarnaast wil De Croo bekijken hoe de overheid “maximaal mensen kan helpen om ervoor te zorgen dat ze zo weinig mogelijk elektriciteit en gas verbruiken”.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT - VTM/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren