Tagtik

Bijzonder koud weekend staat voor de deur

Donderdagvoormiddag blijft het in de meeste streken nog steeds grijs met lage wolken, maar vooral ten westen van de Schelde ontwikkelen er zich opklaringen. Aan zee kunnen deze zelfs breed zijn. In de Hoge Ardennen blijft het zicht dan weer beperkt. Het is overwegend droog met in de Ardennen mogelijk wat motregen. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden over het westen bij een zwakke tot meestal matige noordoostenwind. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en -nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen en wordt het overal betrokken. In de Hoge Ardennen kunnen de lage wolken opnieuw het zicht beperken. De minima liggen tussen 0 en 3 graden bij een meestal matige noordoostenwind.

Vrijdag is het zwaarbewolkt. Het blijft overwegend droog in Laag-België, maar ten zuiden van Samber en Maas is er kans op wat lichte (winterse) neerslag. Het is vrij koud bij maxima van 0 graden in de Hoge Venen tot 3 of 4 graden in Laag- en Midden-België. Er staat een matige wind uit het noordoosten.

Zaterdag is het opnieuw zwaarbewolkt met soms enkele schaarse opklaringen. Het blijft vrijwel droog bij maxima tussen -1 graad in de Hoge Venen en +2 of +3 graden in het centrum. De wind is matig uit het oosten tot noordoosten, wat het koudegevoel versterkt.

Zondag lijkt de bewolking opnieuw te domineren, maar wat lokale opklaringen zijn niet uitgesloten. Het blijft het grootste deel van de tijd droog bij maxima tussen -1 en +3 graden en een zwakke tot meestal matige oosten- tot noordoostenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren