Tagtik

Aangenaam lenteweer: kwik stijgt tot 24 graden

Maandag start in vele streken zonnig, maar al snel drijft er hoge bewolking binnen vanaf het noorden. In de loop van de namiddag ontstaat er wat stapelbewolking, vooral dan op het Ardense reliëf. Het wordt iets minder warm bij maxima van 14 of 15 graden aan zee, 17 tot 19 graden in het centrum en 22 graden in Belgisch Lotharingen. De noordoostenwind blijft matig waaien in het binnenland en vrij krachtig tot soms krachtig aan zee, daar zijn er ook rukwinden mogelijk tot iets boven 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en de nacht erop wordt het opnieuw meestal helder. Aan het einde van de nacht verwachten we in sommige streken lage wolken, die vanaf de kust en het noorden binnenschuift. De minima liggen tussen 3 en 10 graden. De noordoostenwind waait matig in het binnenland. Aan zee wordt de noordoostenwind matig tot vrij krachtig.

Dinsdag hangen er eerst lage wolkenvelden over het noorden en westen van het land, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het meestal zonnig. In de loop van de dag komen er over het noorden opnieuw opklaringen. De maxima liggen tussen 14 graden aan zee, rond 19 of 20 graden in het centrum en tot 21 graden in Lotharingen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordoosten.

Woensdag wordt opnieuw zonnig met slechts enkele hoge wolkensluiers. Het is opnieuw warmer met maxima op veel plaatsen rond 24 graden, aan zee rond 18 graden en 19 à 21 graden in de Ardennen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit oost tot noordoost. 

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren