Tagtik

'250.000 Belgen hebben seksverslaving'

Een kwart miljoen Belgen zou kampen met een seksverslaving. Dat meldt Sexaholics Anonymous België in Dag Allemaal. Het gaat vaak zover dat het zelfdesctructief gedrag wordt.

Een seksverslaving is een obsessieve beleving van seksualiteit. Meestal is er sprake van een seksverslaving als je zo van bepaalde seksuele activiteiten afhankelijk bent dat je deze niet, of heel moeilijk kan loslaten. Je kan verslaafd zijn aan seksuele handelingen of het kijken naar pornografie. Een seksverslaving wordt ook wel hyperseksualiteit genoemd. 

Een seksverslaafde gedraagt zich als een verslaafde. Hij of zij leeft als het ware voor de verslaving. De onophoudelijke zoektocht naar seks verstoort het leven – relaties, werk, geld. En net als met elke andere verslaving: je hebt er geen controle over, het is sterker dan jezelf. Vaak gaat seksverslaving overigens samen met een andere verslaving, zoals cocaïne. Maar dat is zeker niet altijd het geval.

Seksverslaving heeft meestal grote gevolgen voor het leven van de verslaafde zelf, voor de partner, het gezin en de omgeving. 

Denk je een seksverslaving te hebben? Zoek dan hulp bij een seksuoloog. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Allesoverseks/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren