Tagtik

Buurtbewoners klagen over "vallende bladeren": gemeente laat bomen kappen

Omdat buurtbewoners van de Bosstraat in Retie klagen over de overlast die ze ervaren van de 22 eiken in hun straat, heeft het gemeentebestuur beslist die te laten kappen.

De beslissing is er gekomen omdat de buurtbewoners klagen over "vallende bladeren, uitwerpselen van vogels en een verminderde opbrengst van de zonnepanelen", zo meldt CD&V dat in Retie in de oppositie zit.

De buurtbewoners vragen al twee jaar om het rooien van de bomen en de beslissing van het gemeentebestuur krijgt veel kritiek in de gemeente en op de sociale media.

"Het gaat niet over die vallende bladeren. Dan zou je alle bomen moeten vellen", zo vertelt burgemeester Patrick Geuens (Nieuw Retie) bij Het Nieuwsblad. "Het gaat wel om de schade die de wortels veroorzaken. Ze dringen in de ­riolering en duwen klinkers en boordstenen omhoog."

De 35 jaar oude eiken zullen worden vervangen door jonge bomen van een andere soort. "Nu lijkt het alsof wij in Retie tegen bomen zijn. Terwijl we er deze week op andere plekken in de gemeente meer dan 600 hebben geplant. Maar daar hoor je niemand over", zo weerlegt de burgemeester de kritiek.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren