Tagtik

Twintig geheime agenten zaten op partyboot die zonk in Lago Maggiore

Een zestien meter lange zeilboot met 25 mensen aan boord is zondag gekapseisd op het Lago Maggiore in het noorden van Italië. 21 mensen konden gered worden, 4 opvarenden kwamen om het leven.

De toeristenboot kapseisde door een plotse windhoos omstreeks 19.00 uur. Het schip zonk snel nadat het kapseisde. Aan boord bevonden zich 2 bemanningsleden en 23 passagiers, onder wie Italianen, Engelsen en Israëli’s die tot een groep vrienden behoorden die de boot afhuurden voor een verjaardagsfeestje. Een deel van de mensen kon de 150 meter naar de oever zwemmen zonder hulp, sommige anderen moesten uit het water gered worden door de hulpdiensten. Vier personen werden dood teruggevonden in het water.

De vier doden zijn twee medewerkers van de Italiaanse inlichtingendienst, een voormalige Israëlische veiligheidsagent en een Russische vrouw. Volgens ‘Repubblica’ en ‘Rai’ bestond het gezelschap op de partyboot nagenoeg volledig uit geheime agenten. Tien overlevenden van het bootongeval zaten maandag al op een militaire vlucht richting Tel Aviv, meldt de krant dinsdag.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren