Tagtik

Twee Russen maken één van de grootste graffitikunstwerken van Europa in België

Fietsers en wandelaars die over het jaagpad van het kanaal van Charleroi naar Halle kuieren, kennen ongetwijfeld de golfkartonfabriek Pacapime. Een gebouw waarvan de grijze muren zich honderden meters uitstrekken als een eindeloze bakstenen schuit. Maar vandaag maakt het grijs geleidelijk aan plaats voor de prachtige kleuren die uit de spuitbussen tevoorschijn komen van twee Russische muurschilders die hun talenten en fantasie de vrije loop laten in ​​opdracht van de stad Halle.

Gooze die uit Krasnodar komt en Bozik uit Kazan, zijn in feite twee bekende namen in de Russische street art-scene, maar ook internationaal zijn ze vermaard. Ze maken deel uit van het Treepack-collectief dat door de stadsbestuur van het Vlaams-Brabantse stadje werd gevraagd om een ​​buitengewoon werk te maken om de Zennevallei te promoten.

Deze fresco genaamd "The Enchanted Forest" wordt gekenmerkt door een verplicht vleugje pedagogisch ecologisme, maar de dimensie, de kwaliteit van de tekening, gecreëerd in het hoofd van Bozik en gebaseerd op de technieken van de Australische aboriginals, evenals de beeldende opeenvolging van verhalen, doen voorbijgangers helemaal wegdromen.

Na twee volledige weken van hard labeur staan ​​de twee collega-graffitikunstenaars op het punt om hun ​​werk van bijna 2.000 vierkante meter te voltooien. Het impressionante kunstwerk wordt gepromoot als één van de grootste fresco's in Europa.

(Dupk & Skwadra by Tagtik/Picture: Dupk)

 

SR

SR

Journalist

Ook dit kan u interesseren