Tagtik

"Dit is de vervolmaking van de comeback van Jakobsen"

Wat een comeback van de 25-jarige Fabio Jakobsen: nadat hij tussen leven en dood zweefde na een zware val in de Ronde van Polen, won hij zaterdag meteen de eerste massasprint in de Tour de France. Wieleranalyst Thijs Zonneveld heeft heel wat bewondering voor de weg die Jakobsen aflegde de afgelopen maanden.

“Dit is de vervolmaking van de comeback. We wisten dat het niet verbazend zou zijn als hij een rit zou winnen in de Tour, als je kijkt hoeveel sprints hij het afgelopen jaar gewonnen heeft. Maar ik moet mezelf soms echt vergewissen van de datum waarop hij is gevallen", zei Zonneveld zaterdagavond in Vive le vélo op de Belgische tv.

"Of de datum dat ik tegenover hem zat toen hij voor de eerste keer een interview deed en hoe kapot hij toen was. Zijn toekomst was toen één groot vraagteken. Hij wist niet eens of hij überhaupt nog kon fietsen of wielrennen en zeker niet of hij ooit nog sprinter kon zijn op het hoogste niveau. Dat was Kerstmis 2020, dus amper anderhalf jaar geleden."

"Zijn contract liep toen tot eind 2021 en hij had toen echt het scenario in zijn hoofd dat hij dit jaar in een fabriek zou werken. In plaats daarvan wint hij nu een Touretappe. Die stap terug moeten we wel elke keer maken.”

Jakobsen smeet zich zaterdag meteen zonder angst in het gewoel in de eerste massaprint van deze Ronde van Frankrijk. "Ik vind dat het knapste van zijn comeback. Het was al de vraag of hij fysiek weer beter zou worden, maar dat je je er op deze manier ook weer tussen gaat gooien…"

(Skwadra by Tagtik/Source: Vive le vélo/Illustration picture: Pixabay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen)

Ook dit kan u interesseren