Tagtik

Leeuwin sluipt tuin binnen en verscheurt rottweiler

In de nacht van 24 mei 2024 werd de woonwijk Nairobi in Kenia getroffen door een ongewone gebeurtenis: een leeuwin brak in een tuin in en viel op genadeloze wijze een hond aan. 

Het roofdier sprong over een laag muurtje in de tuin van Sylvia Wamai en haar gezin en verslond hun Rottweiler van 75 kg. "Op camerabeelden van het huis is te zien hoe het roofdier wegloopt met haar prooi in haar muil", meldt de Franse media La Dépêche. 

Hoewel er een natuurreservaat aan de wijk grenst, zijn de bewoners niet gewend om een leeuw in hun tuin te zien verschijnen. Het tafereel heeft velen getraumatiseerd, waaronder de eigenares van de hond, Sylvia Wamai, die aan de BBC vertelde: "We gingen naar buiten om onze hond te zoeken, maar op hetzelfde moment was de leeuwin maar een paar meter van ons vandaan...". Jaci, haar hond, was pas twee jaar eerder door de familie geadopteerd. "Ze werd gedood op schokkende wijze", voegt Sylvia eraan toe. 

Na de tragedie garandeerden de autoriteiten dat alle nodige maatregelen waren genomen om de gemeenschap te beschermen tegen aanvallen.  

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: La Dépêche/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren