Tagtik

“Gevoelstemperatuur ligt tussen de -18 en -25 graden”

De tweede week van 2024 is alvast koud gestart. In Vlaanderen is het vanochtend tussen -7 en -4 graden. De gevoelstemperatuur ligt trouwens nog een pak lager. Weerman Frank Duboccage heeft het over een gevoelstemperatuur van ergens tussen -18 en -10 graden in Vlaanderen, en zelfs tot -25 in de Ardennen en in de Hoge Venen.

Dinsdag is het zonnig, maar koud, met een snijdende wind. De maxima liggen tussen 0 graden op veel plaatsten en plaatselijk -3 graden in de Hoge Venen. De wind waait meestal matig uit noordoost tot oost. Dat meldt het KMI.

In de nacht van dinsdag op woensdag wordt het onder een heldere hemel opnieuw zeer koud. De minima liggen rond -9 graden op de hoge plateaus in het oosten van de Ardennen, rond -4 graden aan de kust en rond -5 of -6 graden in veel andere streken. De wind blijft matig waaien uit noordoost tot oost.

Woensdag wordt het zonnig, maar koud. Af en toe kunnen wat middelhoge of hoge wolkjes voor de zon schuiven. Na een koude nacht, klimt het kwik overdag naar waarden tussen -1 en +1 graden. De wind blijft matig uit noordoost tot oost.

Donderdag is het opnieuw zonnig en koud. In de loop van de namiddag schuift er vanuit het noorden vrij veel lage bewolking over ons land, waaruit vooral aan zee wat lichte regen of motregen kan vallen. Want met die lage wolken stroomt er ook wat zachtere lucht binnen. 's Namiddags stijgen de temperaturen in de noordwestelijke helft van het land naar waarden tussen +1 en +6 graden. In het zuidoosten liggen de maxima tussen 0 en +3 graden. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit noordnoordoost.

(Tagtik/Source: KMI - HLN/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren