Tagtik

Belgische veehouders doen massaal beroep op Wolf Fencing Team

467 veehouders riepen het afgelopen jaar de hulp in van het Wolf Fencing Team Belgium om hun omheining wolfwerend te maken. Dat is een vervijfvoudiging in vergelijking met het jaar voordien. Zo meldt Natuurpunt.

Vooral paardeneigenaars werden ongerust na de eerste aanval op een pony in september van vorig jaar, maar ook steeds meer schapenhouders gaan over tot actie om hun dieren te beschermen. Het zorgt voor een wachtlijst bij het Wolf Fencing Team, maar de provincie Limburg neemt het engagement op om het team te versterken en de veehouders snel de nodige praktische hulp te kunnen bieden.

“In de week van 13 september kwamen er op één week tijd 136 aanvragen binnen, dat is meer dan in heel 2020 (95),”, vertelt Diemer Vercayie van het Wolf Fencing Team bij Natuurpunt. “Een ongeziene stijging die aanhield tot na Nieuwjaar.” Het Wolf Fencing Team is een initiatief van Natuurpunt en WWF dat met enkele professionelen en een team van een 50-tal vrijwilligers veehouders bijstaat om hun omheiningen wolfwerend te maken. “De overheid voorziet wel subsidies voor de materialen, maar er is bij de veehouders een grote nood aan advies op maat, hoe zij hun specifieke omheining wolfwerend kunnen maken en wat daarvoor nodig is,” vertelt Vercayie. Het Team geeft zo’n advies en wie dat wenst kan ook beroep doen op hun vrijwilligersteams voor de uitvoering van de aanpassingswerken zelf.

(Skwadra by Tagtik/Source: Natuurpunt/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren