Tagtik

Trailrunner doodt poema die hem aanvalt

Maandagavond ging de trailrunner nog een rondje lopen in de mooie natuur rond de Horsetooth Mountain Open Space in Fort Collins, in de Amerikaanse staat Colorado. De man hoorde plots geluiden achter zich op het wandelpad waar hij over liep. Toen hij zich omdraaide, viel de jonge poema hem aan. Dat bericht Colorado Parks and Wildlife.

De man werd in het gezicht en in de armen gebeten door het dier. In de strijd die daarop volgde slaagde de trailrunner erin het dier te wurgen en te ontsnappen uit zijn klauwen. Hij sprintte vervolgens onmiddellijk naar het ziekenhuis in het dorp en deed zijn verhaal.

De loper zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend te zijn. "De loper deed alles wat mogelijk was om zijn eigen leven te redden. In situatues als deze zoals bij een aanval van een katachtige of leeuw, moet je alles proberen om terug te vechten net zoals deze man deed", geeft Mark Leslie, manager bij de Colorado Parks and Wildlife Northeast Region, meer uitleg.

Rangers van het park vonden de dode poema op het looppad, waar ook nog enkele persoonlijke bezitting van de trailrunner lagen die hij in het heetst van de strijd had moeten achterlaten.

De afgelopen honderd jaar zijn er maar twintig doden gevallen bij aanvallen van een poema in de States. Toch zag dit dier de loper aan voor een prooi.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist

Ook dit kan u interesseren