Tagtik

Poolse priester organiseert orgie met drugs en sekswerker in zijn parochie

Een Poolse priester is gearresteerd omdat hij een orgie had georganiseerd en bovendien ook een sekswerker had gedrogeerd. De feiten dateren van eind augustus, het ging toen om een feest in de parochiewoning waaraan meerdere priesters en een prostituee deelnamen.

De priester, Tomasz Z.,  werd zojuist aangeklaagd voor misdaden die in totaal acht jaar gevangenisstraf kunnen opleveren. De priester zal worden berecht voor "misdaden tegen de seksuele vrijheid en fatsoen", "het weigeren van hulp" en "het verstrekken van drugs" aan een persoon wiens seksuele diensten waren gecontracteerd.

De priester, die kort na het incident besloot om voor een paar weken naar Turkije te verhuizen om publieke aandacht te vermijden, zal in ieder geval de komende twee maanden in hechtenis moeten blijven, in afwachting van zijn proces.

Volgens politiebronnen namen de deelnemers verschillende soorten drugs en verloor de man die was ingehuurd om seksuele diensten te verlenen het bewustzijn, waarna een ambulance bij het huis arriveerde, maar eenmaal daar verhinderden de priesters dat de hulpverleners binnenkwamen en vroegen of ze zelf de zieke naar buiten mochten brengen.  
Uiteindelijk arriveerde de politie ter plaatse, kreeg de bewusteloze man medische hulp en werd het incident uitgebreid becommentarieerd in de Poolse media, wat leidde tot het ontslag van de bisschop van het zuidelijke bisdom Sosnowiec.

(Tagtik/Source: La Vanguardia/Photo: license under Creative Common CC BY-SA 4.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren