Tagtik

Opnieuw belandt fietser in Zenne in Zemst

Dinsdagavond is een vrouw met haar fiets na een ongelukkig manoeuvre langs de fietssnelweg F1 in Zemst in de Zenne beland. Gelukkig kon zij op het droge worden gebracht door een menselijke ketting.

De vrouw belandde met haar mountainbike en rugzak in het water en werd door de sterke stroming even meegesleurd. De 40-jarige vrouw, een sportinstructeur die zwemles geeft, geraakte wel op eigen kracht uit het water en werd door passanten opnieuw het jaagpad opgeholpen. Ze werd onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dat al dinsdagavond verlaten.

In januari was nog een vrouw van 25 jaar overleden nadat ze met haar fiets in de Zenne was beland en werd meegesleurd. Haar lichaam werd pas weken later gevonden.

Snel na dat ongeluk riepen belangengroepen en buurtbewoners op om een omheining te plaatsen langs het jaagpad. Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) van Zemst doet na het nieuwe ongeluk een oproep aan De Vlaamse Waterweg en de provincie om alle risico's langs het jaagpad in kaart te brengen.

(PP/Source: Nieuwsblad, De Standaard/Picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren