Tagtik

Maddie McCann: verdachte nu officieel aangeklaagd

In Duitsland is een verdachte nu officieel aangeklaagd in de zaak rond de verdwijning van Maddie McCann, het Britse meisje dat bijna 15 jaar geleden in Portugal verdween. De aanklacht komt er op verzoek van de Portugese politie.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Veertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

De identiteit van de verdachte is niet bekendgemaakt, maar wellicht gaat het om Christian B., een Duitse pedofiel die al genoemd werd in de zaak. Het Duitse gerecht stopte de Duitser eerder al in de cel omdat hij verdacht wordt een rol te hebben gespeeld in de verdwijning van Maddie McCann. Uit zijn telefoonverkeer bleek dat de Duitser in de buurt was ten tijde van de verdwijning.

De Britse politie blijft de zaak behandelen als een verdwijningszaak, terwijl de Duitsers het als een moordzaak behandelen. Speurders van Scotland Yard zijn nog altijd met de zaak bezig.

Mogelijk is de Duitser nu officieel aangeklaagd om een verjaring van de verdwijningszaak te voorkomen.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, Belga/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren