Tagtik

Staking Brussels Airlines: 315 vluchten geannuleerd, 40.000 passagiers getroffen

Vanaf donderdag 23 juni wordt er drie dagen (dus tot zaterdag 25 juni) gestaakt bij Brussels Airlines. In een persbericht zegt de luchtvaartmaatschappij dat 40 procent van de vluchten maar zal kunnen uitgevoerd worden.

"Tijdens de drie dagen stonden oorspronkelijk 533 vluchten (inclusief charters) ingepland voor bijna 70.000 passagiers", zo staat te lezen op de website van Brussels Airlines.

"We hebben op dit moment een tussentijds zicht op de impact van de sociale actie en de bereidheid van onze piloten en cabinepersoneel om te werken. Daardoor plannen we om ongeveer 40% van ons oorspronkelijk vluchtprogramma uit te voeren. De annulaties vertegenwoordigen ongeveer 315 vluchten, waarvan 38 langeafstandsvluchten, en hebben een impact op bijna 40.000 passagiers."

Brussels Airlines probeert de vluchten voor zijn klanten om te boeken naar andere vluchten, binnen en buiten de Lufthansa Groep. De maatschappij hoopt tegen het einde van dinsdag 21 juni alle getroffen passagiers te hebben geïnformeerd.

(Fausto by Tagtik/Source: brusselsairlines.com/Picture: John McArthur on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren