Tagtik

Zo verbrand je die calorieën van al die paaseitjes

Heb je ze ook al zien liggen in verschillende winkels: de chocoladen paaseitjes! Ze liggen niet alleen in de schappen om te verkopen, ze liggen ook in schaaltjes ‘voor het grijpen’ aan de kassa van veel winkels. En elk jaar komen er vrolijke kleurtjes en nieuwe smaken bij. Ongetwijfeld heb je wel zin om al die smaken eens te proeven, want geef toe dat het ontzettend moeilijk is als chocoladeliefhebber om er aan te weerstaan. Maar weet je ook hoeveel calorieën er in zo’n paaseitje zitten?

Zo zitten er in witte en melk paaseitjes 45 calorieën, in pure paaseitjes 40, in likeureitjes 37 calorieën en eitjes met notenpasta bevatten zo'n 52 calorieën.
Dit is ongeveer zo veel als in een appel, een rijstwafel, een dunne cracker of een waterijsje. Er zit precies 1 suikerklontje aan suikers in.

Wist je dat we gemiddeld zo’n 47 paaseitjes per jaar eten?
Maar weet je ook hoe lang je moet bewegen om die calorieën te verbranden?

Wel, om de calorieën van één eitje te verbranden moet je ongeveer:
-10 minuten wandelen
-8 minuten fietsen
-5 minuten hardlopen
-8 minuten rustig zwemmen
-25 minuten achter een bureau zitten
-20 minuten staan

Maak dus gauw die wandeling tijdens de lunchpauze, dan heb je al de calorieën verbrand van dat paaseitje waar je niet aan kon weerstaan tijdens de koffiepauze. Wat je nog kan doen: met de fiets naar het werk, meer de trap nemen … En blijf dus af en toe genieten van paaseitjes, en dit zonder schuldgevoelens!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren