Tagtik

Zo overleef je een paasvakantie met kids

De paasvakantie staat voor de deur en of je nu thuis blijft of op vakantie gaat met de kids, zorg ervoor dat de verveling niet toeslaat.

Met de volgende tips krijgt verveling geen kans en hoef je niet de ganse tijd jouw kinderen te entertainen:

-maak samen een VERVEELDOOS: stop hierin kaartjes met de naam van leuke spelletjes (die misschien ondertussen in de vergeethoek zijn beland). Laat ze telkens bij een ‘verveelmoment’ een kaartje trekken en het spel spelen. Als ouder hoef je hier zeker niet telkens aan mee te doen. Jij kan verder onthaasten en de kids beleven plezier. Wil je er nog meer voordeel uit halen, stop er dan enkele ‘nuttige’ opdrachten in, zoals bv. gedurende 10 minuten kamer opruimen, in 5 minuten tijd zoveel mogelijk speelgoed in de bak doen, enz. Het chronometreren op zich vinden kinderen al een spel!

-zoek samen COMPROMISSEN: welke activiteiten vinden we allemaal leuk? Waar willen we allemaal eens naartoe? … Zo leer je kinderen tevens onderhandelen, rekening houden met elkaar en compromissen sluiten.
Ga na wat past bij jouw gezin en laat je zeker niet (mis)leiden door het ‘perfecte vakantieplaatje’ op de social media.

-geniet ervan om dingen SAMEN te DOEN: hiermee maak je verbinding met je kids en dat ervaren zij als een heel fijn gevoel! Het moet niets spectaculairs zijn: met kleine kinderen samen de kippen eten geven,
samen een sportwedstrijd gaan bekijken … Dit kunnen zalige momenten worden van verbinding en blijdschap!

-spreek af met ANDERE OUDERS: kinderen kunnen zich goed bezig houden met elkaar. Ondertussen heb jij tijd om even wat bij te praten en stel je vast dat ook ander ouders met dezelfde ‘verveelmomenten’ worstelen. Je staat er dus niet alleen voor!

-las regelmatig ME-MOMENTEN in voor jezelf: eens naar de sauna, een koffietje gaan drinken met een goede vriendin … Deze kleine momenten zijn minstens even belangrijk in een vakantie!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren