Tagtik

Zo bewaar je je parfum langer

Hoe lang kan je jouw lievelingsparfum bewaren? En kan parfum ‘vervallen’?

Omdat parfum niet vervalt op dezelfde manier als ‘eten’ dat doet, hoef je die vervaldatum niet zo letterlijk te nemen. De meeste parfummerken raden aan om de drie jaar een nieuw flesje aan te schaffen. Merk je echter dat de geur van je parfum iets zuurder of harder is dan gewoonlijk, of zelfs naar plastic begint te ruiken, dan is de kans groot dat de houdbaarheidsdatum overschreden is. Je neus is dus je beste raadgever! De geurverandering is niet altijd negatief. Soms wordt het parfum geconcentreerder, omdat de alcohol gaat verdampen. In dit geval gaat je parfum zelfs sterker ruiken.

Hoe bewaar je jouw parfum?
Weg van daglicht
Bewaar je parfum op een koele, droge en afgesloten plaats. Dus zeker niet ergens op de vensterbank! Een lade of kast is dus ideaal. De vochtigheid in de badkamer doet ook geen goed voor je parfum.
De ideale temperatuur om je parfum te bewaren is tussen 15° en 18° C. Zo blijft de sublieme geur verzekerd! In de koelkast bewaren is dus ook een goed idee.

Kies een ondoorzichtig flesje
Een ondoorzichtig flesje dat je goed kan afsluiten is ideaal. Licht en lucht zijn de vijanden van je parfum.

Ga voor één flesje tegelijkertijd
We wisselen soms wel eens graag af en hebben dan meer dan één flesje parfum staan. Wanneer een flesje half leeg is, is er meer plaats voor zuurstof waardoor de kans op oxidatie toeneemt. Je flesje doorgebruiken tot het leeg is lijkt dus de boodschap.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren