Weet jij wat het ideale aperitief is?
Heerlijk met vrienden of familie al een glaasje heffen nog voor we aan tafel schuiven. Da's een fijne gewoonte.
Kies voortaan slim als het over een aperitiefje gaat. Wist je dat je van het ene aperitief meer honger krijgt dan van het andere aperitief?
Op radio2 geeft dokter Devroey meer uitleg: "De porto's en sherry's die wij vaak drinken als aperitief hebben een alcoholpercentage van zo'n twintig procent. Dat zijn geen echte aperitieven. Die geven niet meteen honger, ze gaan je honger meer afsnijden. Iets met een alcoholpercentage tussen de vijf en tien procent is beter. Een pintje bier is eigenlijk het ideale aperitief, of een half pintje is nog beter zelfs."
Meer of minder eetlust
Wanneer je dus een aperitief drinkt met een laag alcoholpercentage, wordt je honger aangewakkerd.
De aperitiefhapjes zoals gefrituurde dingen of de mini-pizza’s verminderen je eetlust. Ze zijn op zich al een kleine maaltijd en in principe zou je nadien niet meer moeten eten.
(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Picture: Unsplash)