Tagtik

Summer food: Zo maak je die lekkere en verfrissende gazpacho

In de winter kan een warm soepje echt smaken! Soep is gezond en het bezorgt ons direct een boost aan vitaminen. Bovendien is het arm aan calorieën, wat ook mooi meegenomen is. Maar met het stijgen van de temperaturen, vermindert ook de trek in die warme soep.
Dan gaan we toch gewoonweg voor gazpacho!

De perfecte Spaanse koude gazpacho bereid je in een paar minuten; ideaal voor op een warme dag! Tevens kan je deze soep serveren als voorgerechtje of bij de tapas. Serveer dit soepje ijskoud.

Nodig:
1 komkommer – 2 teentjes knoflook – peper en zout – 1 tl dille – scheutje olijfolie – sap van 1 citroen – 2 groene paprika’s – 1 avocado – 50 ml olijfolie – bosje bieslook

Aan het werk:
Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe het met de look, peper, zout, dille, olijfolie en citroensap in de blender. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in kleine stukjes. Schil en ontpit de avocado. Voeg de paprika toe aan het komkommermengsel, samen met het vruchtvlees van de avocado. Pureer alles tot een mooie gladde soep.
Schenk de koude gazpacho in kleine kommetjes of mooie glaasjes.
Geef je soepje een twist door deze te ‘versieren’ met: een gegrilde gamba, wat garnaaltjes, brokjes feta, bieslook, basilicum, kleine stukjes komkommer of paprika …

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren