Tagtik

Panos Antwerpen in oog van voedselstorm met opvallende actie

Foto's en videobeelden van vuilnisbakken op de Meir in Antwerpen die tot de nok toe gevuld zijn met zakken broodjes en sandwiches, zorgen voor verbolgen reacties in België.

De beelden van de zakken met koffiekoeken en broodjes blijken zondagavond genomen te zijn geweest. Het brood is afkomstig van het Panos-filiaal op de Meir in Antwerpen. Het feit dat in deze tijden van torenhoge energieprijzen, wurgende huurkosten en een steeds groter wordende prijs voor een winkelkar, zoveel voedsel verspild wordt, stoot heel wat mensen tegen de borst. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder.

Heel wat mensen zouden deze overschot aan broodjes die niet verkocht raakten, graag naar armoedeorganisaties zien gaan. Toch werkt Panos globaal gezien ook al mee aan minder verspilling. Zo biedt tachtig procent van de Panos-winkels in de Belgische steden overschotten aan via de app Too Good To Go. Panos streeft daar naar 100 procent. "Daarnaast zijn er ook structurele samenwerkingen met de Voedselbank of andere organisaties in heel wat van onze bakkerijen", reageert Nele Van Malderen (La Lorraine) bij Radio 2. Toch lijkt er dus in het filiaal op de Meir iets fout te lopen. Daarom zal La Lorraine in gesprek gaan met de lokale filiaalhouder op de Meir en op zoek gaan naar oplossingen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren