Tagtik

Oudbakken chips: zo hoef je ze niet weg te gooien!

Wedden dat je in de kast nog een pakje oudbakken chips hebt liggen? Of misschien al een geopend pakje? Meestal belanden die dan in de vuilbak of op de composthoop. Maar wist je dat je enkele heerlijke gerechtjes kan maken met oudbakken chips? We vonden enkele eenvoudige receptjes bij Radio 2.

Oven
Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190° en je chips zijn weer krokant. Wel regelmatig controleren, want het is ook afhankelijk van je oven. Ook in de microgolf kan het lukken.
Spaanse omelet
Je volgt het recept, maar vervangt gewoonweg de aardappelen door chips. Bak een gesneden ui lichtjes aan en mix vervolgens de ui in een kom met chips, ei en olijfolie. In de pan doen en een omeletje mee bakken.
Chipskoekjes
Nodig: 1 kop gesmolten boter, ¾ kop suiker, ¾ kop geplette chips en een half kopje om als topping te gebruiken, 1 theelepel vanille-extract, 2 kopjes bloem, 1 kop gesmolten chocolade
Meng de chips met boter, suiker, bloem, vanille-extract en chocola.
Bak deze zoals je andere koekjes bakt (basisrecept).
Deze koekjes zijn de perfecte combinatie tussen zoet en hartig!
Korstje op ovenschotel
Geplette chips vormen het perfecte korstje op je ovenschotels. Je moet je ovenschotel minder invetten omdat er al zoveel olie in de chips zit. Als je gekruide chips gebruikt, geven deze een extra smaakje aan je gerecht.
Croque monsieur
Voeg gewoon wat chips toe aan je gegrilde boterham. Het proberen waard!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren