Tagtik

Met deze tips bespaar je geld op jouw beautyproducten

Besparen en nog eens besparen … we doen het allemaal, en zeker als het over onze energie gaat. Maar wist je dat je ook een pak kan besparen op je beauty-producten, zonder te moeten inboeten op je dagelijkse verzorging en make-up. Met volgende tips (en weetjes) bespaar je al heel wat uit.

Multifunctionele beautyproducten
-oliën: sommige oliën kan je zowel op je huid, je haar en je nagels gebruiken. Je hoeft dus geen aparte soorten olie hiervoor te kopen. En wist je dat baby-olie heel goed is om je ogen te ontschminken?
-lipstick: een lipstick kan ook dienst doen als blush en ook als oogschaduw.
Gooi een ‘verkeerd kleurtje lipstick’ dus niet zomaar weg. Misschien is die foute tint ideaal voor je blush of oogschaduw.
-oogschaduw: bruine oogschaduw kan je ook gebruiken om je wenkbrauwen in te kleuren. Kost een pak minder dan een wenkbrauwkleuring.
Kortingen
In verschillende winkels en webshops hebben ze een outlethoek. Hier staan kleuren, producten of merken die uit het gamma worden genomen en met interessante kortingen worden aangeboden.
Supermarkt
Beautyproducten uit de supermarkt of drogisterij zien er meestal iets minder glamoureus uit, maar bevatten dikwijls dezelfde ingrediënten of technologieën als duurdere luxemerken. Zo maken cosmeticagroepen als L’oreal, Coty en Beiersdorf merken en producten voor verschillende verkoopkanalen.
Kapper
Wanneer je bijvoorbeeld om de 9 weken in plaats van 8 naar de kapper gaat, bespaar je een knipbeurt per jaar.
Beautyscholen
Deze scholen zoeken regelmatig modellen om op te oefenen. Hier kan je voor een klein prijsje of zelfs gratis een gelaatsbehandeling, massage, haarsnit of make-up krijgen.
EXTRA TIP: gebruik minder!
We gebruiken vaak te veel product!
De juiste hoeveelheden zijn:
-reiniger: een hazelnoot
-verzorgingscrème: twee rozijnen
-oogcrème: een dennenboompit per oog
-serum: een erwt
-shampoo: een zwarte bes voor kort haar en een aardbei voor lang haar
-conditioner: een kers voor kort haar en twee aardbeien voor lang haar

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren