Tagtik

Maak jij ook deze fouten bij het wassen van je haar?

Ons haar verdient evenals ons lichaam de beste zorgen. Maar weet jij hoe je je haar op de juiste manier wast?
Met deze 6 tips maak je nooit meer dezelfde fouten bij het wassen van je haar.

Dezelfde shampoo?
Mensen zijn nogal gehecht aan hun merk van shampoo. Toch is het aangeraden om na enkele maanden te wisselen van shampoo. Op die manier vermijd je dat bepaalde ingrediënten (zoals bv. siliconen) teveel aan je haar en hoofdhuid blijven kleven. Probeer dus gerust eens een ander shampoo voor jouw haartype uit. En weet: het is geen goed idee om elke dag je haar te wassen. Om de andere dag je haar wassen is meer dan voldoende!
Maak je haar nat genoeg
Als je haar niet nat genoeg is, zal je shampoo ook niet heerlijk schuimen waardoor je de neiging hebt om extra shampoo te gaan gebruiken (wat zeker niet nodig is). Zorg er dus voor dat je haar door en door nat is!
De dubbele shampoomethode
Het geheim van de professionele kappers: de dubbele shampoomethode! Je haar komt pas echt tot zijn recht als je twee keer na elkaar je shampoo gebruikt. Bij de eerste wasbeurt was je het vuil weg terwijl je bij de tweede wasbeurt het haar pas helemaal schoon krijgt. Dan kunnen ook de verzorgende ingrediënten van je shampoo in het haar dringen.
Aanbrengen van je shampoo
Breng je shampoo niet steeds aan op dezelfde plaats (meestal de kroon van je hoofd) want zo droogt je hoofdhuid op die plaats sneller uit. Je hebt dan ook meer kans op schilfers. Je kan je shampoo eens aanbrengen aan je nek, achter je oren …
Gebruik je vingertoppen
Masseer je shampoo zacht in met je vingertoppen. Je hebt niet de brute kracht nodig van je handpalmen of vingernagels!
Lauw water
Warm water vergroot de kans op schilfertjes omdat het je hoofdhuid en haar uitdroogt. Kies daarom voor lauw water.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren