Tagtik

Last van hooikoorts? Dit eet je beter niet!

Wanneer de pollen in het rond beginnen te vliegen, is het geen pretje voor de mensen met hooikoorts. Maar wist je dat er voedingsmiddelen zijn die de klachten kunnen verergeren? Belangrijk dus om ook hier even rekening mee te houden tijdens die vervelende hooikoortsperiode.

Alcohol
Ongeveer de helft van de mensen met luchtwegproblemen, hebben meer klachten als ze wijn drinken. Boosdoeners zijn de sulfieten en de histamine. Ook het feit dat alcohol vocht onttrekt uit je lichaam, maakt je nog gevoeliger voor klachten.

Bewerkt en bespoten voedsel
Bewerkt en bespoten voedsel is voor niemand echt gezond, dus zeker niet voor mensen met hooikoorts.
Bepaalde voeding kan je dan weer beter laten voelen. Kies bijvoorbeeld niet voor kamillethee, maar wel brandnetelthee. Eet ananas en tonijn én durf een extra teentje look in je gerecht te doen.

Zout
Neusspoelen met nasaal spoelzout kan helpen bij mensen met hooikoorts. Maar: zout eten heeft meestal negatieve effecten en kan je klachten triggeren. Dit is ook zo voor peper, mosterd en kerrie. Dus niet overdrijven met deze voedingsmiddelen. Beter breng je jouw eten op smaak met ui en knoflook.

Zuivel
Je immuunsysteem wordt geregeld in je darmen en die wil je als je hooikoorts hebt niet nog meer aantasten. Zo kunnen zuivelproducten je darmwand irriteren en alzo de problemen verergeren. Laat dus best dat glas melk en die kaasplank achterwege voor een tijdje.

Tip: had je nog nooit hooikoortsklachten en nu opeens wel, laat je dan testen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren