Tagtik

Hoe kies je een goede dierenarts voor je huisdier?

Zoals we een goede kinderarts zoeken voor onze kids, zoeken we ook een goede dierenarts voor ons geliefde huisdier. Maar wat maakt nu een goede dierenarts?

Er moet een klik zijn, dat is duidelijk. De dierenarts moet goed communiceren en elke behandelingsstap in detail goed uitleggen aan het baasje. Dierenarts en eigenaar moeten dezelfde taal spreken want in de diergeneeskunde wordt de diagnose mede gesteld door met de eigenaar te praten.

Hoe een dierenarts kiezen?
Bekijk vooraf even de praktijkwebsite: is het een enkele dierenarts of is het een groepspraktijk met meerdere specialisten voor bepaalde diersoorten of aandoeningen? Bekijk ook even de foto’s van de inrichting en de medewerkers.
Belangrijk is ook dat de dierenartsenpraktijk niet te ver ven je woonplaats gelegen is.

Angst voor de dierenarts
Ga gerust op voorhand eens langs om je gezond dier in de praktijk voor te stellen. Laat bv. je puppy snuffelen in de praktijk zonder enig onderzoek of vaccinatie. Geef de hond een knuffel en een traktatie; zo doet het dier een positieve ervaring op en wordt het vertrouwen opgebouwd.

Belangrijke eigenschappen van de dierenarts: competent, geduldig en vriendelijk!

Inrichting dierenartsenpraktijk
De wachtkamer moet een stressvrije sfeer bieden voor de dieren én hun baasjes. Belangrijk is dat hiervoor de ‘roofdieren’ en de ‘prooidieren’ ruimtelijk van elkaar gescheiden zitten zodat de kat niet naast een parkiet zit.

Beoordeling dierenartsenpraktijken
Het is goed om met andere honden- of katteneigenaren te spreken en hen tips te vragen over goede dierenartsen. Mond-tot-mondreclame is meestal een betere manier om een geschikte dierenarts te vinden dan de online beoordelingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Hart voor dieren/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren