Tagtik

Gezonde fastfood: het kan!

Fastfood is de verzamelnaam voor eten dat op een snelle manier klaargemaakt kan worden en ook relatief goedkoop is. En geef toe: wie gaat er niet watertanden van een lekkere pizza, chips, burgers …

Snel, makkelijk en heel handig na een avondje stappen, een (te) lange vergadering, een zware werkdag …
Maar is dat wel een goed idee? Je buik wordt er alleszins niet zo happy van. Er bestaan echter verschillende gezonde alternatieven die je op tafel kan toveren zonder uren in de keuken te staan. En je hoeft er jezelf niet schuldig om te voelen!

Tips voor lekkere, snelle én gezonde fastfood:
Volkorenpita met groenten
Steek je volkorenpita 2 minuutjes in de broodrooster en vul deze vervolgens met groentjes. Kijk eens in de koelkast naar restjes. Dit kunnen zijn: een overschotje gegrilde groentjes van de dag voordien, wat sla en tomaatjes, maïs … Als sausje gebruik je wat magere yoghurt stevig gekruid met je lievelingskruiden.
Volkorenwrap
Je kan deze een minuutje in de pan leggen en vervolgens beleggen met groentjes zoals hierboven. Fan van kaas? Doe er dan wat feta, mozzarella of halloumi bij. Plooi de wrap dicht en smullen maar!
Beschuitjes
Beleg je beschuit met bv. avocado of ei.
Granola met yoghurt
Ja, ook een ontbijtje kan dienst doen als fastfood. Je honger is gestild en je hebt alvast veel minder calorieën binnen dan om het even welk gerechtje van de frituur!
Gezonde pannenkoekjes
Je hebt enkel nodig: 1 eitje, 2 rijpe bananen, 2 eetlepels Griekse yoghurt. Eens wat anders dan met bloem en melk.
Appelflap
Stoof wat appeltjes (of peer) met wat water en plet met een vork. Breng dit op smaak met kaneel, honing … Leg de moes in het midden van de wrap en bestrooi met je lievelingsnoten. Je kan ook kiezen voor marmelade of andere vruchtenmousse (in plaats van appelmoes), maar weet dat je het dan zoeter maakt.
Plooi dicht tot een flap en strijk eventueel in met losgeklopte eidooier. Kwartiertje in de oven en klaar!
Gerecht van restjes
Weet dat je meestal meer in die koelkast hebt steken dan je denkt. Ga eens goed op onderzoek, kies de gezonde voedingsmiddelen er uit en durf gerust wat te combineren!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren