Tagtik

Drankjes om je dag goed te starten

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is wisten we al. Maar soms hebben we met dit warme weer graag eens iets anders dan die warme koffie of thee. Niet getreurd, er bestaan ook koude drankjes die je een extra boost en prima start van de dag geven.

Deze zelfgemaakte drankjes op basis van groenten, fruit en kruiden maak je in een handomdraai.

Water + komkommer + citroen of limoen
Meng bronwater met enkele plakjes verse komkommer en schijfjes citroen of limoen. Dit drankje zorgt voor de afvoer van afvalstoffen (=ontgifting van je lichaam).
Water + citroen + munt
Water en citroen zorgen steeds voor een goede spijsvertering. Voeg hier wat verse munt bij en je metabolisme krijgt een boost. De munt zorgt voor een frisse smaak in je drankje.
Water + citroen + gember
Gember werkt ontstekingsremmend, zorgt voor een vlotte spijsvertering en verhindert gasophoping in de darmen. Het aanwezige antioxidant gingerol vermindert ook de vetophoping waardoor het afslankend kan werken.
Water + walnoten
Laat de avond voordien enkele walnoten weken in een glas lauw water. Het wat geelbruine water drink je ’s morgens en is heel voedzaam en reinigend. Tevens houdt het je cholesterolgehalte op peil. Je kan de weke walnoten opeten bij je ontbijt.
Warm water + honing + kaneel
Toch zin in iets warm, dan meng je een koffielepel honing en een theelepel kaneel in een kopje en overgiet je dit met warm water. Goed mengen! Dit zuiverend drankje geeft je een boost in de ochtend.
Geen kaneel in huis? Neem dan bv. kurkuma, gember of cayennepeper.

Experimenteer gerust met het fruit en de kruiden tot je jouw ideale smaak hebt gevonden. Deze drankjes kan je ook in een mooie karaf serveren overdag, lekker verfrissend!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren