Tagtik

De trend van het moment: de 'adults only' vakantie

Wilt u tijdens de korte vakantie die u neemt zorgeloos in het zonnetje liggen en niet gestoord worden door roepende of wenende kinderen? Wilt u het vuur in uw relatie opnieuw aanwakkeren in plaats van voortdurend herinnerd te worden aan uw rol als ouder? Dan is een adults only vakantie zeker iets voor u. Deze hype wint trouwens in de hele wereld aan populariteit.

Steeds meer hotels profileren zich als ‘adults only’-hotel. En dat mag je dus vrij letterlijk nemen: kinderen zijn er niet welkom. En dat concept lijkt enorm in de smaak te vallen bij volwassen reizigers.

“De sector heeft gezien dat er vraag naar is en speelt daar nu ook op in”, zegt Piet Demeyere, woordvoerder voor TUI in België in een reactie op deze trend in Het Nieuwsblad. “Ondertussen is zo’n 15 procent van ons aanbod al adults only, en daar komt elk jaar ongeveer twee procent bij. En als het aanbod er is, volgt ook de vakantieganger. Deze zomer reist al 14,7 procent van onze gasten naar een kinderloos hotel. In het laatste normale jaar voor corona was dat nog maar 12 procent.”

Ook andere touroperatoren merken de stijgende interesse in deze reisoptie. Vaak kiezen deze hotels er dan voor om hun waterpretpark te vervangen door een wellness of investeren ze meer in een gezellige bar of gastronomische troeven.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren