Tagtik

Daarom moeten kinderen zich af en toe vervelen

Het is nog even vakantie. Voor de kinderen leuk, voor de (opvang)ouders/grootouders echter een zoektocht naar ‘hoe houd ik ze in godsnaam bezig?’ Maar wees gerust: je hoeft kinderen niet steeds bezig te houden!

Kinderen zijn gewoon dat er veel voor hen wordt geregeld: een kamp, een filmpje, een bezoek aan een binnenspeeltuin … zodat zij niet meer weten wat te doen met hun ‘vrije tijd’. Op school wordt al veel van hen verwacht en vakantie dient dan ook om hun batterijen op te laden. En dit doen ze ook door eens ‘niets te doen’.

Wanneer kinderen zich vervelen, gaan ze op zoek naar activiteiten en spreken ze hiervoor dikwijls hun creativiteit aan, waardoor ze uit hun comfortzone komen.

Kleine kinderen kan je een handje helpen door een aantal activiteiten op te noemen en (eventueel) zelf eens mee te spelen. Voor oudere kinderen kan je hen eens laten opnoemen wat er nog allemaal in huis is aan speelgoed, knutselmateriaal, puzzels, boeken … en zelfs iets samen koken (en opruimen!) stimuleert de creativiteit.

Of wat dacht je van de ‘vervelingsdoos’; hierin steken briefjes waarop je samen verschillende leuke activiteiten hebt geschreven en waar je bij een ‘verveelmoment’ een briefje uit neemt. De vakantie zal op die manier voorbij vliegen!

(Skwadra by Tagtik/Source: Mamabaas/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren