Tagtik

Daarom kiezen veel mensen voor een reis in eigen land

Twijfel jij ook nog om op vakantie naar het buitenland te gaan in deze periode? Zoek je naar volwaardige alternatieven? Kies dan gerust voor de voordelen van een reis in eigen land!

Misschien helpen volgende voordelen jou definitief over de streep:
-je kan dit makkelijker inplannen: hoe dichter je bij huis reist, hoe makkelijker je dit kan inplannen in jouw (werk)schema. Zelfs de weekenden en langere weekends bieden heel wat mogelijkheden.
-je ontdekt meer dan je denkt: hoe meer tijd je neemt om nieuwe dingen te ontdekken, hoe méér je ook zal ontdekken, zelfs binnen de 50 km van je huis! Doe de test en je zal verrast worden.
-het blijft betaalbaar: reken eens uit wat je bespaart als je geen vliegtickets moet betalen, geen ‘toeristenkosten’ …
-opnieuw die mensen ontmoeten die je lang niet meer zag en te ver weg woonden: we hebben allemaal wel vrienden of familie die nogal ver wonen om zomaar eens te gaan bezoeken. Dit kan nu wel als je op reis door eigen land gaat.
-je leert de geschiedenis en het erfgoed van je eigen land beter kennen: zoek wat informatie op en trek naar die plaatsen in je omgeving. Je eigen buurt heeft soms meer te bieden dan je denkt!
-het is gemakkelijk: geen zorgen over de taal en andere overlast (testen, documenten …) zodat je meer tijd hebt om je op andere zaken te concentreren zoals de bezienswaardigheden, de streekgerechtjes … Weg met de stress!
-fijne ontmoetingen: nieuwe mensen ontmoeten is fijn, maar contact houden lukt niet altijd als je heel ver van elkaar woont. Nu is de kans groter dat nieuwe ontmoetingen ook nieuwe vrienden worden.
-met de eigen auto is milieuvriendelijker dan met het vliegtuig: je vermijdt een grote voetafdruk door CO2-uitstoot van een vliegtuig te vermijden. Wanneer je met het openbaar vervoer reist wordt het milieuvriendelijker en zeker wanneer je kiest voor een fietsvakantie

Neem de tijd om meer van je eigen land te zien en je zal verrast worden!

(Skwadra by Tagtik/Source: SenNet Magazine/Illustration picture: Caleb George via Unsplash)

Ook dit kan u interesseren