Tagtik

Bewaar jij je brood al die tijd verkeerd?

Een lekker geurend broodje in huis gehaald … mmm, smakelijk! Maar hoe zorgen we er nu voor dat ons brood zo lang mogelijk vers blijft? Met deze tips lukt het zeker!

Kies voor een papieren zak
Ideaal is om het brood in een papieren zak te bewaren en deze dan in een plastieken zak te steken. Zo behoud je dat krokant korstje én blijft het mals.

Plaats je brood in een trommel
Steek je brood in de zak en vervolgens in een broodtrommel. Je hebt heel wat leuke broodtrommels die je aanrecht opfrissen.

Koop ongesneden brood
Dit blijft langer vers omdat het minder de kans krijgt om uit te drogen. Je kiest bij het snijden zo ook de dikte die je zelf wil.

Tip: wanneer je in het midden je brood begint te snijden, kan je de 2 helften makkelijk terug samenvoegen zodat het langer vers blijft.

De diepvriezer als bewaarmiddel
Meteen je brood na aankoop invriezen zorgt ervoor dat dit zeker 2 weken vers blijft. Je kan het in porties invriezen en dan neem je enkel uit de vriezer wat je nodig hebt. Laat dan ontdooien op kamertemperatuur. Als het snel moet gaan kan het brood in de microgolf ontdooid worden: half minuutje op laagste stand.

Toch nog restjes brood? Gooi deze niet weg, maar ga er mee aan de slag in de keuken: broodpudding, toast, wentelteefjes, bruschetta’s, croutons …

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren