Tagtik

1 Belgische stad in top 10 ‘meest door toeristen overspoelde steden’

Wie van citytrippen houdt, weet dat je sommige toeristische steden tijdens het hoogseizoen beter vermijdt omdat er gewoon veel te veel toeristen op dat moment rondkuieren waardoor er van zorgeloos genieten nog maar weinig sprake is.

Het Britse Holidu, een boekingsportaal voor vakantieverhuur, vergeleek de cijfers van het aantal toeristen in 2019 (het laatste ‘normale’ jaar voor corona) met het aantal inwoners van elke stad en stelde zo een rangschikking op van 'overvolle plekken die je in de zomer maar beter kunt vermijden'. Eén Belgische stad haalde zelfs de top 3...

Met 36 toeristen per inwoner prijkt het Kroatische Dubrovnik afgescheiden op één. Dan volgt het trio Venetië, Brugge en Rhodos, met 21 toeristen per inwoner. Reykjavik, Firenze, Heraklion, Amsterdam, Dublin en Tallinn vervolledigen de top-10.

Brugge wordt uitgebreidt geprezen. Brugge wordt zelfs “een middeleeuws architectonisch wonder”genoemd. “Toeristen komen massaal om te genieten van de verbluffende architectuur en pittoreske grachten. Het heeft ook de status van Unesco-werelderfgoed, dus het is een stad die je echt moet bezoeken.” Maar dat doe je beter in het laagseizoen, zoals september, benadrukt Holidu.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Dimitris Vetsikas from Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren