Tagtik

'Wout van Aert bijna doodgereden op training door betonmixer'

Dinsdag heeft een betonmixer wielerkampioen Wout van Aert bijna van de weg gemaaid in Nederland. “Hij lag er letterlijk bijna onder”, vertelt Jan Bakelants in de podcast ‘Wielerclub Wattage’.

Van Aert maakte een trainingsrit met onder meer Jan Bakelants en de profrenners reden daarbij zowel in België als Nederland. Maar op Nederlands grondgebied liep het plots mis.

“Wout moest een intervaltraining doen, maar het fietspad was niet geschikt voor snelheden van 40 à 45 kilometer per uur”, vertelt Bakelants. Dus reden ze op de baan. “Maar uit ervaring weet ik dat de gemiddelde Nederlander het recht in eigen handen durft te nemen als je niet op het fietspad rijdt. Plots hoorde ik achter ons een claxon en zie ik een betonmixer - pakweg 20 ton - naast ons komen langsgereden. Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed de bestuurder de deur dicht. Van Aert reed voor mij, naast Soete. Wout had geen andere keuze dan Soete de kant in te rijden. Anders was hij allicht ten hemel gevaren. Vorig jaar belemmerde het coronavirus dat hij kon starten in de Ronde van Vlaanderen, nu was hij bijna dood. Hij lag er letterlijk bijna onder. Het was schrijnend. Ik denk niet dat je zulke acties kan ondernemen - ook al vind je dat je als betonmixer meer recht hebt om op de weg te rijden dan een fietser, waarvoor - een weliswaar slecht - fietspad was aangelegd.”

De renners kwamen er uiteindelijk met de schrik vanaf en konden na 138 kilometer en zonder kleerscheuren hun trainingsrit alsnog succesvol beëindigen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Wielerclub Wattage/Picture: Strava)

Ook dit kan u interesseren