Tagtik

"Volgende pandemie zal 50 miljoen levens kosten"

"We hebben geluk gehad met corona":  dat is de mening van wereldgezondheidsdeskundigen over de pandemie met COVID-19. Zij waarschuwen er ook over dat "ziekte X", zoals deskundigen de volgende pandemie noemen, nog veel meer slachtoffers kan maken dan corona.

Die deskundigen verklaren dat de volgende pandemie "al op komst" is en dat het mogelijk tot 50 miljoen mensen het leven kan kosten. 

"De Spaanse griep in 1918-19 kostte wereldwijd minstens 50 miljoen mensen het leven, twee keer zoveel als de Eerste Wereldoorlog", aldus Kate Bingham, de voorzitster van de Britse taskforce voor vaccins in 2020, in de Daily Mail. "Vandaag kunnen we een vergelijkbaar dodental verwachten van een van de vele virussen die al bestaan. Virussen repliceren en muteren momenteel meer dan alle andere levensvormen op onze planeet bij elkaar. Ze vormen natuurlijk niet allemaal een bedreiging voor mensen, maar er zijn er genoeg die dat wel doen."

Volgens Bingham moet nu al werk worden gemaakt van een voorbereiding van een volgende pandemie, met onder meer grotere productiecapaciteiten voor vaccins.

(HL/Source: Mail Online/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren