Tagtik

Treedt de paus deze zomer af?

De paus heeft zijn reizen naar Congo en Zuid-Soedan geannuleerd wegens een knieprobleem. De paus sukkelt met de gezondheid. Zozeer zelfs dat er hardnekkige geruchten zijn dat hij deze zomer zou aftreden.

De katholieken over de hele wereld maken zich zorgen om paus Franciscus: hij heeft problemen met de knie en de heup en is vaak aan een rolstoel gekluisterd. Door zijn gezondheidsproblemen zijn geplande reizen naar de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan afgelast.

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian overweegt de paus om zijn ambt neer te leggen en deze zomer af te treden. Zijn voorganger, Benedictus XVI, maakte dezelfde keuze om dezelfde redenen, want ook hij kon door een steeds slechter wordende gezondheid geen reizen meer maken.

Als hij wil aftreden, moet Jorge Mario Bergoglio, de echte naam van paus Franciscus, moet hij dat bekendmaken aan de Consistorie, een door de paus bijeengeroepen vergadering van kardinalen. Als het gerucht waarheid zou worden, zou paus Franciscus pas de vijfde paus in de geschiedenis zijn die aftreedt.

(HL met LpR/Source: Guardian/Picture : Kai Pilger Unsplash)

Ook dit kan u interesseren