Tagtik

Toby Alderweireld krijgt gruwelijke bedreigingen: “Uw dochter is deze week vermist”

Antwerp zette zondagavond Genk opzij en dat was voor sommige voetbalsupporters het sein om de spelers van stamnummer 1 te bedreigen. Zo kreeg voormalig Rode Duivel Toby Alderweireld enkele hallucinante berichten via social media.

Alderweireld bracht zondag zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd met een strafschopdoelpunt, waarna Antwerp nog op en over Genk klom. De frustratie was blijkbaar groot bij de Genksupporters en Alderweireld kreeg zelfs bijzonder wansmakelijke bedreigingen via Instagram. “Deze week is uw dochter vermist”, stuurde een man bijvoorbeeld, zo deelde Alderweireld, plus nog wat verwijten over het WK van de Rode Duivels en hoe hij dat mee verknoeid zou hebben. “Uw familie sterft”, besluit de man. Alderweireld stelt dat zelf aan de kaak via een post op Instagram. “Aan alles zijn grenzen. Ik kan best wel wat verdragen, maar mijn familie bedreigen gaat er ver over”, schrijft hij. “Ik begrijp niet waarom je dit schrijft en wat je hiermee wilt bereiken.”

KRC Genk heeft ook al gereageerd op het incident. Via een tweet laat de Limburgse club weten afstand te nemen van de kwetsende commentaren. “Voetbal leeft van emoties. Maar dergelijke reacties horen niet. Als club nemen we hier uitdrukkelijk afstand van. Onze enige focus ligt de komende weken op de titelstrijd, die op een sportieve manier beslecht zal worden.”

(Skwadra by Tagtik/Picture: Instagram)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Toby Alderweireld (@tobyalderweireld)

Ook dit kan u interesseren