Tagtik

Terreurproces: 'Man met het hoedje' Abrini toont voor het eerst empathie

Beschuldigde Mohamed Abrini heeft woensdag kort het woord genomen na een getuigenis van Sandrine Couturier, die gewond raakte in het Brusselse metrostation Maalbeek, en haar man Olivier Lecompte, op het terreurproces van de aanslagen van Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. 

Couturier bevond zich op het moment van de aanslag in het metrostel waar de bom ontplofte en raakte zwaargewond. Tot op de dag van vandaag draagt ze nog de zware psychologische last van de terreuraanslag met zich mee. Abrini had verrassend zelf het woord gevraagd na de getuigenissen van Couturier en Lecompte.

Abrini zorgde voor een bijzonder moment door als eerste van de beschuldigden enige vorm van empathie te tonen op het terreurproces. “Ik wil u bedanken voor uw getuigenis. Ik heb heel goed geluisterd. Het was zeer verrijkend. Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan. Ik wens u het beste toe voor de toekomst”, zei Abrini.  Na afloop voegde Abrini er nog aan toe dat de andere beschuldigden in de box er hetzelfde over denken. Hij vroeg Lecomte ook: “Hoe gaat het met u?”

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren