Tagtik

Studente pendelt met vliegtuig omdat studio huren duurder is (VIDEO)

Een Amerikaanse vrouw pendelt elke week met het vliegtuig om naar haar stageplaats te gaan omdat dat goedkoper is dan een studio of appartement huren.

Sophia Celentano is viraal gegaan op TikTok nadat ze met haar duizenden volgers had gedeeld hoe ze haar ietwat alternatieve werkweek aanpakt.

Sophia heeft het idee van woon-werkverkeer naar een nieuwe hoogte getild door aan te tonen dat haar ongebruikelijke reis naar haar werk haar in staat stelt een hoop geld te besparen. Ze moet immers op die manier geen hoge huur betalen voor een appartement of studio aan de oostkust in New Jersey. 

In een gesprek met Business Insider legde Sophia uit waarom ze elke week het vliegtuig naar haar stage neemt. Nadat ze het aanbod van de onderneming Ogilvy had ontvangen, zei Sophia dat haar eerste idee was om gewoon naar kantoor te pendelen, aangezien er maar één verplichte dag per week was waarop ze fysiek aanwezig moest zijn op kantoor.

Ze legt uit: "Vanuit mijn perspectief zag ik het niet echt de moeite waard om een ​​heel dure plek bij kantoor te huren als ik er maar acht uur per week hoefde te zijn." 

Zo ziet een stagedag op kantoor eruit
Sophia vervolgde met het delen van een overzicht van haar ochtendroutine: "Toen ik voor het eerst begon, stond ik om drie uur 's nachts op om me klaar te maken voor de vlucht, maar nu word ik wakker rond 3.30 uur of 3.45 uur. Ik doe eerst mijn make-up en haar, trek mijn zakelijke casual outfit aan en dan maak ik mijn tas klaar. Ik neem meestal een lunch mee, neem wat comfortabele kleding en een kopje koffie mee." Ze verlaat het huis meestal rond 04.30 uur en arriveert rond 5 uur op de luchthaven.

"Ik heb TSA PreCheck, dus de wachtrij voor de beveiliging van de luchthaven duurt eigenlijk maar vijf tot tien minuten", vervolgde de vrouw. "Meestal sta ik rond 05.15 uur bij mijn gate, en dat is precies wanneer het instappen begint." Wanneer het vliegtuig geland is, belt Sophia meteen een Uber en komt ze meestal rond 8.30 of 8.45 uur op kantoor aan, precies op tijd om haar volledige werkdag van 9-5 te beginnen.

Als het werk van de dag ten einde is, springt Sophia gewoon opnieuw in het vliegtuig rechtstreeks terug naar huis en landt ze rond 23.00 uur in Charleston, waar haar ouders wonen, of Richmond, Virginia, waar haar vriend woont.

"Omdat ik vanop afstand werk, kan ik de volgende dag een beetje uitslapen, dus dat helpt enorm", voegde ze eraan toe. "Ik hoef pas rond 8 uur wakker te worden om aan het werk te gaan."

Hoewel ze toegaf dat deze vorm van woon-werkverkeer best vermoeiend kan zijn, zei Sophia dat het zeker de moeite waard is.

(Skwadra by Tagtik/Source: Unilad - Business Insider/Illustration picture: Pixabay)

@sophiacelentano48 super commuting slay #corporateintern #marketingintern #nycintern #summerinternship #supercommuter #fyp #foryou ♬ original sound - Sophia Celentano

Ook dit kan u interesseren