Tagtik

Sloeg veroordeelde moordenaar toe bij verdwijning 9-jarig 'Halloween-jongetje'?

De negenjarige Alex is afgelopen donderdag ontvoerd en vermoord door een 54-jarige dorpsgenoot in het Spaanse Lardero.

Naar aanleiding van Halloween had de negenjarige Alex zich donderdagnamiddag verkleed als het meisje uit de horrorfilm The exorcist. Met zijn vriendjes speelde hij in een parkje in Lardero, een gemeente met 11.000 inwoners, toen hij plots verdween. De politie startte een grote zoekactie op en tientallen vrijwilligers zochten het hele dorp af naar de 9-jarige Alex.

Het meisje waarmee Alex aan het spelen was in het park vertelde agenten dat een man hem meegenomen had. Ze wees het huis aan waar de man hem mee naartoe had gebracht. Op de derde verdieping van dat gebouw, op amper 50 meter van het park, troffen drie mannen die hielpen bij de zoektocht de jongen na enkele uren aan in de armen van een 54-jarige man. Hij was vermoord. De politie moest snel tussenbeide komen om te vermijden dat de vrijwilligers de verdachte ter plaatse zouden lynchen.

De 54-jarige dader blijkt een veroordeelde moordenaar te zijn. Hij was in 1998 in de gevangenis beland nadat hij de de 26-jarige immomakelaar Maria del Carmen Lopez op gruwelijke wijze om het leven had gebracht. In de rechtbank beschreef hij hoe hij opgewonden van haar werd tijdens het bezoek aan een appartement dat ze verkocht, haar gewelddadig op het bed gooide en haar meerdere keren sneed met een mes. Terwijl ze nog wat tegenstribbelde, verkrachtte hij haar ook nog. Ze overleefde het niet.

Daarnaast had hij ook al op 24-jarige leeftijd een meisje van 13 naar zijn huis gelokt. Hij bond haar vast op een stoel, deed verschillende obscene dingen, en spande een koord rond haar nek aan tot ze het bewustzijn verloor. En dan ejaculeerde hij op haar. Het leverde hem zeven jaar cel op.

De woede na de moord van afgelopen donderdag op de 9-jarige Alex is dan ook groot bij de inwoners van Lardero. De man had immers nog tot 2023 in de gevangenis moeten zitten, maar in april 2020 kwam hij door zijn voorbeeldige gedrag in de gevangenis vrij onder voorwaarden. “De dood van Alex had vermeden kunnen worden als justitie zijn werk gedaan had”, zei een familielid van de jongen in de Spaanse media.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren