Tagtik

Slechts 2 passagiers op vlucht naar Parijs

Terugkerend van een week vakantie in de Marokkaanse badplaats Agadir zaten Thomas en Julie alleen in het vliegtuig dat hen terugbracht naar de luchthaven Charles De Gaulle in Parijs. De Airbus A319 waarin ze plaats hadden genomen, kan tot 140 passagiers vervoeren, maar aan boord bevond zich enkel dit verbouwereerde stel, onthult Le Progès.

Het bedrijf Air France ontkent bij Le Parisien niet dat deze vlucht problematisch was gezien de exorbitante milieukosten. "Oorspronkelijk werd een vlucht georganiseerd voor klanten van Transavia (lagekostendochter van de Air France-KLM-groep) van wie de vlucht tussen Parijs en Agadir werd geannuleerd. We wilden dit doen om hun vakantie te redden. Terwijl de heenvlucht volzet was, werden heel veel passagiers verhinderd voor de terugvlucht", betreurt de luchtvaartmaatschappij.

Ondanks de lege stoelen werd het Franse koppel heel goed behandeld door de crew: champagne, aankondigingen van de kapitein en een snack speciaal voor hen. Het leverde hen alvast een buitengewone ervaring op die ze zich zeker en vast nog lang zullen herinneren. "We werden behandeld als VIP's", glunderde Julie.

(Skwadra and FL by Tagtik/Source: Le Progrès/Picture: Alexander Schimmeck via Unsplash)

Ook dit kan u interesseren