Tagtik

Sfeervolle stadions: dit zijn de 10 vurigste stadions in Europa

Het Europese seizoen 2022/2023 zit erop, met als hoogtepunt de Champions League-finale, waarin Manchester City Inter Milaan met 1-0 versloeg in Istanbul. Om het jaar in stijl af te sluiten heeft Expedia, de reispartner van de UEFA, een enquête gehouden onder 2.000 Engelse fans en hen gevraagd welke stadions de luidste en meest gepassioneerde thuisfans hadden.

In het rapport, getiteld "Soundscape of being there", vermeld in een tweet door Sportimize, het Belgische mediabedrijf dat gespecialiseerd is in sportbusiness, is de nummer één geen verrassing: Anfield Road, de legendarische thuisbasis van Liverpool, werd uitgeroepen tot het vurigste stadion van Europa.

Aangezien de peiling werd gehouden bij Engelse voetbalfans, is het logisch dat de clubs uit de Premier League het grootste deel van de topposities in dit klassement innemen. In de top 10 staan drie stadions uit de Engelse hoogste klasse: Stamford Bridge, het Etihad Stadium en Anfield Road, dat helemaal bovenaan in de ranglijst eindigde. Ook twee Spaanse giganten staan in de top 10: het Camp Nou van FC Barcelona en het Bernabéu van Real Madrid. Nog verrassender (hoewel...) is dat de Schotse rivalen van Glasgow (Ibrox Park en Celtic Park) in de top 6 staan. In het klassement staan ook nog een Duitse club (Borussia Dortmund), een Italiaanse club (Juventus) en een Turkse club (Galasataray).

Anfield is ook het stadion dat de meeste indruk heeft gemaakt op Patrick Vieira, ambassadeur van Expedia, tijdens zijn carrière.  "Ik denk dat de luidste sfeer die ik ooit heb meegemaakt op Anfield was, het geluid en de passie van de fans zijn ongelooflijk om mee te maken," verklaarde de Franse ex-speler en trainer die zonder club zit sinds zijn vertrek bij Crystal Palace. 

(DC met LpR- Bron Sportimize /Picture: Waldemar via Unsplash)


Top 10 stadions (en hun capaciteit)

1. Liverpool - Anfield Road (53.394)
2. FC Barcelona - Camp Nou (99.354)
3. Manchester City - Etihad Stadium (55.017)
4. Celtic Glasgow - Celtic Park (60.857)
5. Real Madrid - Santiago Bernabéu (84.044)
6. Glasgow Rangers - Ibrox Park (50.987)
7. Borussia Dortmund - Signal Iduna Park (81 365)
8. Chelsea - Stamford Bridge (40.341)
9. Galatasaray - Nef Stadion (52.650)
10. Juventus - Juventus Stadion (41.507)

 

Dirk Coppens

Dirk Coppens

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren