Tagtik

Ryanair dreigt met vertrek uit Zaventem

Ryanair-topman Michael O’Leary lijkt vastbesloten om zijn activiteiten in België af te bouwen. Dat zei O’Leary op een persconferentie op de hoofdzetel van Ryanair in Dublin.

“De komende 12 maanden zie ik in België geen groei”, zegt O’Leary in La Dernière Heure. De Ryanair-topman dreigt er dan ook mee om Brussels Airport te verlaten en de activiteiten op de luchthaven van Charleroi af te bouwen. “We onderzoeken de rol van de luchthaven van Zaventem, ik sluit niet uit dat we deze winter een punt zetten achter onze activiteiten op Brussels Airport”. Daarnaast overweegt Ryanair ook om vliegtuigen terug te trekken uit Charleroi, waar Ryanair nog veel actiever is dan in Zaventem. “Onze vliegtuigen gaan naar plaatsen waar groei is en waar ons goedkope model wordt gefaciliteerd. Als we een betere deal sluiten met een andere luchthaven, zullen we verhuizen.”

Inschepingstaks doorn in oog
O’Leary hekelt de invoering van de vliegtuigtaks die sinds april van kracht is in België. “Bovenop die stomme belasting heeft de uitbater van Brussels Airport de beslissing genomen om de prijzen te verhogen”, klinkt het verongelijkt.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren